Labels

Personal (84) Seronok (19) Pengalaman (12) Kerja (11) Pendapat (8) Sahabat (8) Lukisan (5) Puisi (5) Seni (5) Lirik lagu (4) Potret (4) Ulasan (4) Kehidupan (3) Keluarga (3) Makanan (3) Merapu (3) Pengetahuan Am (3) Perkongsian (3) Agama (2) Blog (2) Cute stuff (2) Fakta (2) Hati (2) Isu semasa (2) Motivasi (2) My Hobby (2) My Passion (2) Tag (2) Alya (1) Anugerah (1) Blythe (1) Celoteh (1) Goreng (1) Haiwan Kebangsaan (1) Jodoh (1) Kahwin (1) Kaktus (1) Karaoke (1) Kasut (1) Kidal (1) Malaysia (1) Masak Kunyit (1) Mimpi (1) Norsheila Amin (1) Nujum (1) Pensel Warna (1) Resepi (1) Ros (1) Sketchbook (1) Sotong (1) Uji minda (1) Wikipedia (1) Wordless Monday (1) peti (1)

Thursday, April 01, 2010

Post #77 : Kerek sangat

*si putih

Al-kisahnye, satu petang dalam minggu lepas dan bulan lepas..

Saya dan si putih menyelusuri tengah-tengah bandaraya yang banyak debu ni..(fuh, dengan terkedek-kedek si putih meluncur membawa saya destinasi kami..iaitu.... RUMAH). Hari tu keje di ofis agak banyak.jadi mood saya pun macam ok tak ok laa. Sepanjang perjalanan yang bermula kira2 jam 5.30 petang itu, fikiran saya menerawang memikirkan macam-macam hal, dari bab keje (emm..macam manalah keputusan interview dgn SPA hari tu..) sampailah ke bab makanan (nak makan apa lah malam ni).

Sampai kat satu traffic light, sedari dari jauh dah nampak lampur merah, maka si putih terkedek-kedek la memberhentikan diri beliau. Di depan si putih ada si colourful yg bermacam warna.  Heh, lupa, kat belakang si putih pun ada lagi geng-geng yang bermacam-macam warna.

Sedang saya dan si putih duduk membatukan diri di tengah-tengah jalanraya yang penuh sesak dek kerana tunggu lampu bertukar ke warna hijau, adalah seorang mamat motor ni yang berhenti betul2 sebelah si putih. Sedang syok saya dan si putih melayan perasaan masing-masing, tiba- tiba mamat itu dengan kenyitan mata yg tak berapa nak kenyit telah menimbulkan perasaan berjuang dalam diri saya secara mencanak-canak. Ini kerana cara mamat itu seolah-olah nak ajak si putih saya ni  race dengan motor beliau! 'Elehhh...',gertak hati saya. 'Aik, mamat ni. dah la bawak motor jer, nak ajak perempuan yang innocent macam saya ni race pulak',..seraya terus saya berpaling dan tarik muka 14 dari mamat tu..Haaa...jahat kan sy! Apa yg nak dibanggakan sangat dengan si putih kau tu!!

Akibat kejahatan fikiran saya pada petang tu,keesokan harinya kawan ofis saya telah menumpang saya waktu balik dari keje. Lepas turunkan kawan saya 1 stesen LRT kat tengah-tengah bandaraya debu ni, saya dah bagi signal awal nak masuk ke kanan, tapi....tapi...tapi... Mungkin balasan juga buat saya bila saya telah dihemburkan perkataan "bodoh" oleh seorang mamat tutttttt~ yangg membonceng motosikal kerana dia merasakan timing saya tak betul waktu nak masuk ke kanan tu, sekaligus menyebabkan dia terpaksa mengelak motosikalnya dari saya..Wah! terkasima sy bila di'tut' oleh mamat motor tu..(lihatlah kejahatan sy merendah-rendahkan mamat motor pada petang sebelumnya, sy telah di'tutttt' oleh mamat motor yang lain pula)...Syabas bette, syabas cik kaktus!!!

2 comments:

BeauTiFuLGirL said...

salam baina..singgah kat blog baina jap...sambil2 bc entry :)

Cik Kaktus said...

Wasalam...sy tak perasan awk ada komen entri :-) thanx sudi singgah...